Veckans elva #7: Äkta hattrick på en kvart och oväntad skyttekung

Fotbollsbloggen, Veckans match

Vi har ett resultat…
Säsongens sjunde elva är uttagen och noterbart är att målvaktskandidaterna radade upp sig och därför skickar vi med en extra keeper på bänken den här veckan.

Det blev två derbyvinster (2–1 mot Broby och 3–1 mot Glimåkra) i veckan för Bromölla i division 4 och två nya mål av nye målkungen André Stjärnstrand. Vem hade trott det? Att ytterbacken Stjärnstrand alltså skulle toppa Bromöllas interna skytteliga på tre fullträffar.
Yngsjö IF tassar med i toppstriden i division 5 Östra och målvakten Filip Larsson tog en straff och räddade ett par frilägen i slutet av matchen när Yngsjö besegrade Esperöd med 2–1 och tog sin fjärde raka seger.
Förre KFC-spelaren Mohammed Kweder var på ett sprudlande spelhumör och låg bakom fyra av målen när Tollarps IF vann en målrik tillställning mot Vanstad med 5–4. Han får sällskap av Evrard Beda som vände 2–3 till 5–3 med ett vasst inhopp och ett äkta hattrick inom loppet av en kvart.
Gabriel Nilsson blev matchens lirare med ett mål och två assist när serieledande, och ännu obesegrade, Sibbhults IF besegrade Tosteberga/Nymölla med 4–1 i division 5 Nordöstra. Sibbhult har bara släppt in tre mål hittills och i de bakre leden glänste Mikael Hermansson och kryddade insatsen med ett frisparksmål.
Hjärsås/Värestorps IF gav svar på tal efter WO-förlusten mot Hanaskog och besegrade Nävlinge IF med 6–2. Snabbe kaptenen Edonis Krasniqi var ett ständigt hot och blev fyramålsskytt på Hjärsås IP, men matchens lirare var mittbacken Hajriz Shefkiu som dessutom assisterade till ett par av målen.
Mittbacken Ola Hurtig gjorde en stark match när topplaget och ännu obesegrade Vittskövle IF derbybesegrade Everöds IF med 3–1 och tog sin tredje raka seger i division 6 Nordöstra B.
Nosabys förre backprofil Kristoffer Svensson var återigen bäst på plan när Åhus IF körde över Degeberga GoIF med 7–2 och smyger med i toppstriden.
Migel Broy
glänste igen på mittfältet och behåller sin plats i elvan efter Gärds Köpinge IF:s 2–1-seger mot Sösdala – som också var den tredje raka segern i division 6 Nö B.

  ***

  Veckans elva #7
  1. Filip Larsson, Yngsjö IF
  2. Hajriz Shefkiu, Hjärsås/Värestorps IF
  3. Kristoffer Svensson, Åhus IF
  4. Ola Hurtig, Vittskövle IF
  5. André Stjärnstrand, Ifö Bromölla IF
  6. Mikael Hermansson, Sibbhults IF
  7. Mohammed Kweder, Tollarps IF
  8. Migel Broy, Gärds Köpinge IF
  9. Evrard Beda, Tollarps IF
  10. Gabriel Nilsson, Sibbhults IF
  11. Edonis Krasniqi, Hjärsås/Värestorps IF

  Ersättare:
  Christoffer Sjöström, Gärds Köpinge IF
  Erland Veseli, Hjärsås/Värestorps IF
  Karl Ryberg, Vinslövs IF
  Robin Lindskog, Ifö Bromölla IF
  Teo Björkqvist, Gärds Köpinge IF
  Marcus Lindstrand, Hästveda IF (mv)
  Ufuk Tahtali, Tollarps IF (mv)

  ***
  Veckans elva presenteras nästa gång tisdagen den 31 maj.
  Jag tar tacksamt emot alla tips och förslag på framträdande spelare. Ser ni någon därute som definitivt borde vara aktuell för elvan? Hojta till på patrik.persson@kristianstadsbladet.setwitter@kbpersson eller på Facebook – KB-Persson.
  Jag vill ha in förslagen absolut senast tisdag lunch, men gärna så fort som möjligt.
  De som kan bli aktuella är som tidigare spelare från fyran, femman och sexan i herrserierna.