Veckans elva #7: SM-silvermedaljören bjöd på hattrick

Fotbollsbloggen, Veckans elva

Veckans elva är tillbaka efter sommaruppehållet och här är nu säsongens sjunde upplaga.
Efter en rekordkort (bara tre matcher) vårsäsong tog Vanneberga IF säsongens första efterlängtade seger i division 4 Östra. Dalby besegrades med 3–2 och Viktor Thell, som kom från Degeberga i vintras, satte två mål och var, precis som Emil Månsson och Alex Wendel (inhoppare i den här elvan), framträdande spelare på Blekevallen.
Mittbacken Robin Svedberg Roth och målvakten Pontus Häggebrink (som utmanade Filip Larsson om målvaktsposten i veckans elva) var starka pjäser när Åhus HBK besegrade Blentarp med 4–0 i division 5 Östra och på nytt visade hur täta man är bakåt. Bara två insläppta mål på sex matcher är riktigt fina siffror för serieledaren.
Yngsjö IF nollade Sjöbo i division 5 Östra och återigen gjorde Christian Olsson en grym insats i de bakre leden, och Filip Larsson i målet tog hand om det som blev över och gjorde tre-fyra matchavgörande räddningar.
Unge Olle Andersson fortsätter att glänsa i Broby IF och gjorde också det förlösande ledningsmålet när Broby till slut fick hål på Nävlinge och kunde vinna med 2–0. Olle Andersson, alltså. Det är ett namn att lägga på minnet och som högst troligt kommer att dyka upp i nya elvor framöver.
Backen Robin Friberg har konserverat formen över sommaruppehållet, smällde in två mål och var på vippen att bli stor derbykung när hans Tosteberga/Nymölla spelade 2–2 i den prestigeladdade grannfajten med Edenryds IF.
Rasmus Johansson gjorde två mål när IFK Knislinge besegrade Treby med 5–0 i division 6 Norra A. Ett av målen var dessutom en riktig pärla där Rasmus vek in från sin högerkant och med vänsterfoten knorrade in bollen i bortre krysset.
Precis som Robin Friberg biter sig Martin Gustavsson fast i elvan efter en ny strålande insats när Linderöds IF 2–1-besegrade Everöds IF i division 6 Nordöstra B.
Gustaf Ekdahl, den förre elitspelaren i handboll som 2012 vann SM-silver med IFK Kristianstad, kan på fotbollsplanen också och inledde höstsäsongen med ett elegant hattrick när hans Vittskövle IF besegrade Gärds Köpinge IF med 4–0 i division 6 Nordöstra B. Han får sällskap av mittfältaren Ola Thorsson som, enligt rapporterna, inte satte en fot fel.

***

Veckans elva #7
1. Filip Larsson, Yngsjö IF
2. Christian Olsson, Yngsjö IF
3. Martin Gustavsson, Linderöds IF
4. Robin Svedberg Roth, Åhus HBK
5. Robin Friberg, Tosteberga/Nymölla IF
6. Ola Thorsson, Vittskövle IF
7. Olle Andersson, Broby IF
8. Emil Månsson, Vanneberga IF
9. Rasmus Johansson, IFK Knislinge
10. Viktor Thell, Vanneberga IF
11. Gustaf Ekdahl, Vittskövle IF

Ersättare:
Alex Wendel, Vanneberga IF
Sammy Lövkvist, IFK Knislinge
Pontus Abrahamsson, Edenryds IF
Jesper Larsson, Nävlinge IF
Ardit Stagova, Hjärsås/Värestorps IF
Roger Christiansen, Tosteberga/Nymölla IF
Pontus Häggebrink, Åhus HBK (mv)

***
Veckans elva presenteras nästa gång tisdagen den 17 augusti.
Jag tar tacksamt emot alla tips och förslag på framträdande spelare. Ser ni någon därute som definitivt borde vara aktuell för elvan? Hojta till på patrik.persson@kristianstadsbladet.setwitter@kbpersson eller på Facebook – KB-Persson.
Jag vill ha in förslagen absolut senast tisdag lunch, men gärna så fort som möjligt.
De som kan bli aktuella är som tidigare spelare från fyran, femman och sexan i herrserierna.