Veckans elva #8: Äkta hattrick och brödernas derbybesked

Fotbollsbloggen, Veckans elva

Veckans elva är här igen med säsongens åttonde upplaga.
Kandidaterna var återigen många om målvaktströjan, och den hamnar den här veckan hos Everöds keeper Tobias Löf som höll nollan mot Huaröd och kryddade en vass insats med en straffräddning.
Bröderna Ola och Dan Thorsson, med Everöds IF som moderklubb, var stora segerfixare för Vittskövle IF mot Svensköp i division 6 Nordöstra B och med fem raka segrar i ryggen är det inget fel på självförtroendet inför tisdagskvällens prestigeladdade derby mot Everöd på Möllekullen i Vittskövle.
Christian Olsson fortsätter att hålla sin backplats i den här elvan och var, tillsammans med målvakten Filip Larsson, framträdande när Yngsjö IF besegrade Vanstad och biter sig fast i toppstriden i division 5 Östra.
Det var milt sagt upp och ner för Hanaskogs IS i veckan, men Jimmy Lundgren fick fina betyg efter den viktiga segern mot Wä som ger kontakt runt nedflyttningsstrecket.
Nävlinge IF hittade vinnarspåret igen i division 5 Nordöstra och när Hanaskogs IS besegrades med klara 5–1 imponerade mittfältaren Alexander Tillman med stor arbetskapacitet och fina passningar.
Otto Nilsson gjorde en stark comeback och styrde och ställde på mittfältet när IFK Osby, som ser ut som främsta utmanare till Broby om seriesegern, besegrade Farstorp med 2–1.
Formstarke Viktor Thell var matchens lirare både som forward och defensiv mittfältare när Vanneberga IF krossade Hjärsås/Värestorps IF med 6–0 i division 4 Östra. Ett formbesked gav även Dennis Knutsson, som efter vårens skadebekymmer levererade två mål – och det går inte heller att komma förbi Vannebergas inhoppare Johan Ohlsson, som på en kvart hann med att göra två mål och spela fram till ett.
Ali Kadhim är en ny bekantskap i Venestads IF och låg med sitt 1–0-mål bakom skrällpoängen mot Tollarp i division 6 Nordöstra B. Kadhim, som gjorde två mål mot Degeberga i matchen innan, har nu gjort tre mål på två matcher.
Sist men inte minst några rader om Hampus Roslund, som i vintras återvände till Broby från Osby. Forwarden bjöd på ett äkta hattrick med tre raka mål inom loppet av bara 14 minuter när Broby besegrade Tosteberga/Nymölla IF och tog ännu ett kliv mot seriesegern i division 5 Nordöstra.

***

  Veckans elva #8
  1. Tobias Löf, Everöds IF
  2. Dan Thorsson, Vittskövle IF
  3. Christian Olsson, Yngsjö IF
  4. Jimmy Lundgren, Hanaskogs IS
  5. Alexander Tillman, Nävlinge IF
  6. Ola Thorsson, Vittskövle IF
  7. Otto Nilsson, IFK Osby
  8. Dennis Knutsson, Vanneberga IF
  9. Ali Kadhim, Venestads IF
  10. Hampus Roslund, Broby IF
  11. Viktor Thell, Vanneberga IF

  Ersättare:
  Dennis Kylbo, Ovesholms IF
  Ludvig Fotopoulos, Åhus HBK
  Johan Ohlsson, Vanneberga IF
  Salah Ali, Vilan BoIS
  Marcus Ymsén, Wä IF
  Gustaf Ekdahl, Vittskövle IF
  Oliver Sigurdsson, Åhus HBK (mv)

  ***
  Veckans elva presenteras nästa gång tisdagen den 24 augusti.
  Jag tar tacksamt emot alla tips och förslag på framträdande spelare. Ser ni någon därute som definitivt borde vara aktuell för elvan? Hojta till på patrik.persson@kristianstadsbladet.setwitter@kbpersson eller på Facebook – KB-Persson.
  Jag vill ha in förslagen absolut senast tisdag lunch, men gärna så fort som möjligt.
  De som kan bli aktuella är som tidigare spelare från fyran, femman och sexan i herrserierna.