Veckans elva #9: Silver-Gurra och segerfixarna i Edenryds jättekross

Fotbollsbloggen, Veckans elva

Efter att ha inväntat matcherna på Sveriges nationaldag har det nu blivit hög tid att släppa säsongens nionde elva.
Närmare 30 namn har figurerat inför uttagningen den här veckan och jag vill passa på att säga TACK till alla som bidrar med förslag.
Gårdagens stora smällkaramell bjöd nya serieledaren Edenryds IF på när man hemma på Östersjöwallen satte ner foten och besegrade Viby IF med 7–0 i den tidiga seriefinalen i division 6 Nordöstra A. Rasmus Gustavsson levererade tre mål och bidrog tillsammans med kaptenen Filip Nilsson stort till utklassningssegern.
I grannserien, division 6 Nordöstra B, tog backen Oliver Hansson för sig, styrde och vann bollar när Wä IF vann det prestigeladdade grannderbyt mot Ovesholms IF med 5–2 trots att man åkte på en utvisning med drygt tio minuter kvar att spela.
Vänsterbacken Ludvig Nilsson var bäst på plan, knorrade in en hörna och assisterade till ett mål när Skepparslövs IF besegrade Vilan BoIS med 3–0.
Gustaf Ekdahl, som tog SM-silver i handboll med IFK Kristianstad 2012, är still going strong på fotbollsplanen och glänste på mittfältet tillsammans med Ola Thorsson när Vittskövle IF besegrade Åsums BK i division 6 Nordöstra B efter Ekdahls avgörande 4–2-mål med kvarten kvar att spela.
Omid Shateri, mittback i Åhus HBK, övertygade i derbyt mot Åhus IF och efter 2–0 där och 9–0 mot Spjutstorps IF och ännu inget insläppt mål hemma på Furehov väntar nu en högintressant tidig seriefinal i division 5 Östra borta mot Sjöbo på onsdagskvällen.
Ludvig Lindmark gör ingen besviken i IFK Osby och behärskade återigen ett stort arbetsområde när det guldjagande topplaget besegrade Mala IF med 3–0 i division 5 Nordöstra.
Mittfältaren Josemar Calderon var på ett sprudlande spelhumör och lekte fotboll när Trepca FC Hässleholm besegrade Nävlinge IF med 3–1 och är med och hugger på en kvalplats till division 4.
Fjälkinge IF fick inrikta sig på defensiven, kämpade heroiskt och kan rikta ett särskilt tack till målvakten Rasmus Ingvert som höll tätt i 0–0-matchen mot Trepca FC i lördags.
Spelande tränaren Simon Reinholdsson fortsätter att övertyga i formstarka Bjärnums GoIF som var på vippen att sänka serieledande Vanneberga IF i division 4 Östra. Reinholdsson bidrog med en ”hockeyassist” till det som såg ut att bli segermålet – men André Wasik kvitterade till 1–1 på stopptid.
Ett hattrick och en assist ger Joel Wedenell en plats i elvan och möjligen lite plåster på såren efter Glimåkra IF:s försvarshaveri och 4–5-förlust hemma mot toppkonkurrenten Lunnarps BK.

***

  Veckans elva #9
  1. Rasmus Ingvert, Fjälkinge IF
  2. Oliver Hansson, Wä IF
  3. Omid Shateri, Åhus HBK
  4. Ludvig Nilsson, Skepparslövs IF
  5. Ludvig Lindmark, IFK Osby
  6. Gustaf Ekdahl, Vittskövle IF
  7. Josemar Calderon, Trepca FC Hässleholm
  8. Filip Nilsson, Edenryds IF
  9. Simon Reinholdsson, Bjärnums GoIF
  10. Joel Wedenell, Glimåkra IF
  11. Rasmus Gustavsson, Edenryds IF

  Ersättare:
  Filip Nilsson, Wä IF
  Hugo Svensson, Bjärnums GoIF
  Martin Johnsson, Åhus HBK
  Mattias Häggström, Tosteberga/Nymölla IF
  Ola Thorsson, Vittskövle IF
  Sebastian Åkerman, Tosteberga/Nymölla IF
  Sejad Zahirovic, Skepparslövs IF

  ***
  Veckans elva presenteras nästa gång tisdagen den 13 juni.
  Jag tar tacksamt emot alla tips och förslag på framträdande spelare. Ser ni någon därute som definitivt borde vara aktuell för elvan? Hojta till på patrik.persson@kristianstadsbladet.setwitter@kbpersson eller på Facebook – KB-Persson.
  Jag vill ha in förslagen absolut senast tisdag lunch, men gärna så fort som möjligt.
  De som kan bli aktuella är som tidigare spelare från fyran, femman och sexan i herrserierna.