Visst har Alliansen en framtid

Alliansen, Fotbollsbloggen

LOTALLIANS

Alliansen startade redan 1957 och är något att vårda ömt – och till skillnad mot pessimisterna tror jag att turneringen har en framtid.
Ungdomsturneringen kom till långt senare och lider idag av hård konkurrens från Kristianstad Arena Cup. Där är det nog bara att kapitulera, tyvärr, men seniorturneringen är definitivt något att satsa vidare på.
Man kan inte nog understryka att Alliansen fortfarande är Skånes största futsalturnering för seniorer.
Det, tycker jag, är något som fotbollsvännerna i Kristianstad och nordöstra Skåne borde ta fasta på i stället för att gnälla om gamla tider och regler som inte går att få tillbaka.
Jag vill även plocka upp en annan sak som tävlingsledaren Michael Engleson sa i samband med finaldagen på trettondagen.
Att Alliansen är ett sätt för de lokala föreningarna att visa upp sig.
Det ligger väldigt mycket i det.
Se det lite som den lokala fotbollens egen gala. Öppen för alla, stora som små.

VMA IK, Vanneberga IF och Österslövs IS är bara några exempel på småklubbar som fick uppmärksamhet som de inte är i närheten av att få under en hel hel säsong.
Tyvärr är det en del föreningar som inte har fattat betydelsen av att vara med och visa upp sig – och att samtidigt också stärka den lokala fotbollen med sin blotta närvaro.
Kristianstads DFF ställer inte längre upp i damklassen, men borde naturligtvis ställa ett lag på benen varje gång.
Samma sak med Nosaby IF och Ifö Bromölla IF som inte dök upp i herrklassen. Enligt mina rapporter var inte spelarna sugna (jo, ni läste rätt), men kan man inte skrapa ihop åtta-nio spelare, seniorer eller juniorer, som vill lira lite boll så har de här division 3-klubbarna stora problem.

  Jag förstår att Kristianstad DFF, Kristianstad FC och Mjällby AIF inte kan skicka sina bästa spelare under sin korta semesterperiod, men det finns alltid ett gäng duktiga spelare som är hemma, sugna på att spela och som dessutom kan ge klubben lite god reklam. Se på Kristianstad FC.
  Jag saknar även en del mindre klubbar och jag blir inte riktigt klok på varför de uteblir.
  En tidigare spelar- och ledarprofil från en mindre klubb utanför Kristianstad klagade nyligen högljutt på att Kristianstadsbladet skriver för lite om de lägsta fotbollsserierna.
  Tror ni att hans klubb ställde upp i Alliansen?
  Då hade de ändå alla chanser att både synas och få en kort text om matcherna. Kanske hade de gjort som Österslöv och gått fram till en kvartsfinal.

  Klubbarna och spelarna har naturligtvis ett stort ansvar om man vill att Alliansen ska fortsätta att vara Skånes största futsalturnering. Bryr inte spelarna sig, så kommer självklart inte publiken heller.
  Bollen, alltså turneringens framtid, ligger hos fotbollsvännerna själva.
  Jag är optimist och jag räknar med att Alliansen behåller sitt grepp som Skånes största futsalturnering för seniorer även 2017/2018.