Får man bete sig hur som helst?

Okategoriserade


Det tycks mig som att man måste vara precis hur skrupelfri som helst för att få rätt att tycka till om idrott i största allmänhet och fotboll i synnerhet, i Kristianstadsbladet. Att herr sportchefen gör bort sig gång efter annan i diverse krönikor har man vid det här laget sluta höja på ögonbrynen åt, emellertid hade jag ärligt talat högre tankar om dig än så, Patrik Persson.
I det senaste blogginlägget tycker du till om gårdagens upseendeväckande VM-kvartsfinal, den mellan Tyskland och Argentina. Att påstå att du enbart säger osanningens ord vore att vara väl naiv och enögd, så är det förstås inte. Men uppenbart är att du lider under tyska bojor. Frågan är bara vem som bakbundit dig? Vi kan vara helt överens om att Pekerman gör bort sig (bytena är på alla sätt horribla!), men därefter börjar dina utsvävningar fullständigt sakna substans! Som mest smutsigt blir det då du drar paralleller mellan det tveksamma argentinska uppträdandet efter slutsignalen och VM-finalen från Italien-VM. För det första vet varken du eller jag vad Oliver Bierhoff sade eller inte sade, för det andra är all argentinsk frustration och olustkänsla djupt förståelig. Trots allt åtnjöt tyskarna kontinuerligt fördelar från domarhåll under hela matchen… Minns hur både Sorín och andra varnades efter minst sagt genomskinliga tyska filmningar och tydligast av allt: parallellen mellan avgörandet, såväl i gårdagens drabbning som i den VM-final du själv fört på tal. Skillnaden är att 1990 fick Tyskland straff med mindre än fem minuter kvar, sedan Völler lagt sig, igår fick Maxi gult kort för filmning efter Lahms råkapning. Även den här gången var det mindre än fem minuter kvar till full tid. Direkt avgörande domslut i båda fallen, och två gånger om står den tyska alpgeten och grinar sitt hånfulla flin rakt i vitögat på den argentinska landssjälen. I det främsta evenemang, alla kategorier, inom idrotten. Och du tycker fortfarande att det enbart handlar om att Argentina är en samling dåliga förlorare? Läge att boka tid hos optikern, månne?

Att du sedan kryddar din smaklösa anrättning med ett påhopp på Philipp Lahm tycker jag är talande, på många sätt. Det är inte utan att man börjar undra om vi har sett samma turnering? Undantaget vansinnestacklingen på Maxi (men den hade han förstås inte gjort om han inte hade vetat att han skulle komma undan med det) har han gjort en fläckfri insats. Frågetecknet har förvandlats till ett klart och lysande utropstecken! Om hundra år är det hans bejublansvärda mål i öpnningsmatchen mot Costa Rica, VM:s i särklass vackraste mål redan sex minuter in i turneringen, som återfinns i historieböckerna. Inte din kvasirapportering.
Ola Åkesson

    Jag anser inte att man får bete sig hur som helst bara för att domaren är dålig. Oavsett vad som sades så var Argentinas uppträdande efter matchen en stor skandal och det var ingen slump att det var just Argentina.
    England sparkade inte ner någon bara får att de förlorade mot Portugal…

    Du såg uppenbarligen inte Phillipp Lahms passning rakt in i mitten. Det är sånt man gör i pojklaget. Du nämner själv kapningen på Maxi. Lahm hade bara tur som inte blev en syndabock mot Argentina.
    //Patrik Persson